Hardloopcoach waarom
Picture of RunalytiX

RunalytiX

Waarom een hardloopcoach?

Waarom een online hardloopcoach?

Nu ik een tijdje bezig ben als online hardloopcoach met mijn eigen bedrijf RunalytiX, krijg ik regelmatig de vraag waarom een hardloopcoach eigenlijk nodig is. Kan een hardloper het niet zelf doen en een schema van internet halen?

Een aantal jaar geleden vroeg ik me precies hetzelfde af en heb ik door schade en schande (geen vooruitgang en blessures!!) wel geleerd wat een hardloopcoach je allemaal kan brengen. Maar dit is natuurlijk niet op iedereen van toepassing. Loop je elke week hetzelfde rondje en is dat helemaal goed voor je, dan heb je geen coach nodig. Of vind je het leuk om zelf je erin te verdiepen en je eigen schema maken dan is dat uiteraard prima.

Wil je jezelf goed voorbereiden op je eerste wedstrijd, je eerste marathon of je pr op bijvoorbeeld de 10k verbeteren? Of wil je leren hoe je slimmer kan gaan hardlopen door gebruik te maken van je eigen cijfers zoals hartslag? Dan kan een hardloopcoach je heel goed helpen met een persoonlijk trainingsplan waardoor je optimaal voorbereid bent met minder kans op blessures.

Wat kan een hardloopcoach voor je doen?

 1. Allereerst bespreken we je doel waar je naar toe gaat werken. Ik kan bepalen of je doel wel haalbaar is en welke risico’s eraan verbonden zijn.
 2. Als je doel is bepaald zal ik een persoonlijk trainingsschema voor je maken. Dit schema is afgestemd op je doel, je conditie en je situatie en wordt aangepast op basis van jouw feedback en de analyse van jouw cijfers.
 3. Blessures komen met name door overbelasting. Een juiste opbouw in je trainingsschema kan dit helpen voorkomen. Ook geef ik tips en oefeningen voor het verbeteren van je techniek waardoor je minder risico op blessures hebt.
 4. Een hardloopcoach heeft vaak veel ervaring met het lopen van wedstrijden en kan daardoor je helpen met je voorbereiding op je eerste wedstrijd. Wat is de goede kleding, wat moet je eten en wat moet je wel en juist niet doen voor een wedstrijd.
 5. Een excuus die ik vaak hoor: “Ik wil wel gaan hardlopen, maar het is slecht weer of ik heb het druk met werk”. Je hardloopcoach zal je motiveren om toch te gaan en is een stok achter de deur. Maar het kan altijd een keer voorkomen dat het gewoon echt geen zin hebt of het niet past in je agenda.
 6. Naast regelmatig te gaan hardlopen is het ook belangrijk om je spieren in je bovenlichaam te trainen en je mobiliteit te verbeteren. Ik geef je eenvoudige oefeningen hiervoor die je overal kan doen en waar je geen attributen voor hoeft te hebben.
 7. Met je persoonlijke hardloopcoach gaat alles in je eigen tempo, is er geen groepsdruk en ben je flexibel om te gaan hardlopen wanneer je wilt. Je bent zelf in controle.
 8. Wil je gezellig met een hardloopmaatje wilt gaan rennen, dan kan dat ook! Ik heb speciale pakketten voor duo’s waarin je beide een persoonlijk trainingsplan krijgt afgestemd op jullie wensen.

Tot slot:

 1. Een hardloopcoach is niet duur, ik heb pakketten die niet meer kosten dan een sportschool per maand
 2. Een hardloopcoach is niet alleen voor topsporters, iedere hardloper verdient een coach en heeft er baat bij
 3. Je hoeft niet in de buurt van de coach te wonen of samen te trainen op de atletiekbaan. Tegenwoordig kan alles online en hierdoor kan ik je coachen vanuit elke plek in Nederland en is het volledig Coronaproof.

Wil je weten wat ik als online hardloopcoach voor je kan doen, kijk dan verder op mijn site

Share this post

Open chat
1
Hi hardloper, tof dat je mijn site hebt gevonden! Neem hier contact met me op als je een ook een persoonlijk plan wilt hebben!