Hoe werkt online hardloop coaching?

Wat betekent nu een online hardloop coach en hoe verschilt dit met een traditionele hardloopcoach of atletiek vereniging? Het verschil is dat al het contact zoals de intake, uitleg, feedback of gezamenlijke analyses via online tools zoals TrainingPeaksWhatsAppZoom, telefoon of mail zal verlopen. We hebben dus geen fysiek contact en dit is wel zo veilig in deze tijd met Corona. En het is ook niet meer nodig want met de online tools van tegenwoordig kunnen we alles doen wat ook tijdens fysieke coaching sessies gedaan wordt. En het voordeel is dat het hierdoor heel flexibel is en je veel vrijheid hebt. Tevens is er geen groepsdruk van een hardloopgroep en kan je alles in je eigen tempo doen. Een online hardloop coach is dus heel efficient!

 

Hoe werken we samen?

Allereerst hebben we een intake via (video) bellen en stel ik je een heel aantal vragen over je doel, huidige conditie en situatie en eventuele blessures. Aan de hand van je antwoorden adviseer ik je een traject met welk pakket, lengte van het traject en kosten. Na onze intake en akkoord dat we samen aan de slag gaan, maak jij (of ik) een account in TrainingPeaks aan of koppel je eventueel je bestaande account aan mij. Dit is het grootste en bekendste online voor hardloopcoaches TrainingPeaks en via deze app ontvang je jouw programma met trainingen met instructies en plaatsen we de feedback voor en na de training. Uiteraard help ik je hierbij en ook als je nog een keuze voor een sporthorloge moet maken. Tegenwoordig is er een grote keuze voor elk wat wils en aan de hand van je wensen en budget adviseer ik je voor de juiste keuze. 

Afhankelijk van je pakket hebben we contact over je voortgang en analyseren we eventueel je getallen van je trainingen. In de Compleet pakketten is een video analyse van je looptechniek inclusief en je krijgt van mij instructies over hoe dit te doen met je mobiele telefoon. Ik zal dan deze beelden analyseren met een gespecialiseerd programma en geef je tips over je je techniek kan verbeteren.

online hardloop coach
Open chat
1
Hi hardloper, tof dat je mijn site hebt gevonden! Neem hier contact met me op als je een ook een persoonlijk plan wilt hebben!