Mindful Run

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen/wandelen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het (hard)lopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel (hard)lopers ademen verkeerd, waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen of wandelen.

Hardlopen / Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het (hard)lopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

Buiten in de natuur. Natuur levert veel gezondheidsvoordelen op. Het geeft meer geluksgevoel, en helpt voor een betere focus en concentratie en helpt stress te verminderen. Hierdoor krijg je al snel meer energie. Op de langere termijn leidt het zelfs tot een lagere kans op ziekten en aandoeningen zoals depressie, hart- en vaatziekten, diabetes en COPD. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek onderbouwt dat de componenten in onze cursussen een gezonde leefstijl bevorderen. Ook huisartsen schrijven steeds vaker natuur op recept voor, omdat het werkt.

Ik ben aangesloten als Mindful Run/Walk instructeur bij Mindful Run® Nederland. De cursussen van Mindful Run® Nederland hebben als doel: ‘’MINDER STRESS, MEER ENERGIE en GEMAKKELIJKER LOPEN’’. Ga voor meer informatie of aanmelden naar: www.mindfulrun.nl/locaties/kennemerduinen-janpieterjanssen/

Mindful Run aanbod

Wil je graag kennismaken met Mindful Run en de kracht van bewegen, ademhaling in de natuur? Dan is de Mindful Run clinic helemaal voor jou. Deze clinic is geschikt voor iedere hardloper, van beginner tot gevorderd. Tijdens de clinic zullen we aantal oefeningen om je een beeld te geven wat het is en voor je kan doen. Uiteraard hebben we ook een hoop lol en zijn we heerlijk buiten in een van de mooiste plekken in Nederland!!

Mindful Run Clinic

15
00
voor clinic
 • Clinic van 75 minuten
 • Clinic in groepen tot 15-20 personen
 • Weer of geen weer, we gaan naar buiten. Alleen bij onweer wordt de training verzet
 • De clinic wordt regelmatig gegeven in de omgeving van de Kennemerduinen
 • Neem contact op voor de data van aankomende clinics

Mindful Run Cursus

95
00
voor 5-weekse cursus
 • 5 sessies van 90 minuten
 • Training in groepen van 5-12 personen
 • Weer of geen weer, we gaan naar buiten. Alleen bij onweer wordt de training verzet
 • De cursus wordt regelmatig gegeven in de omgeving van de Kennemerduinen
 • Neem contact op voor de data van aankomende cursussen

Wil je graag in groepsverband leren hoe je mindful kunt hardlopen in de natuur? Dan is de 5-weekse Mindful TrailRun cursus geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere hardloper, van beginner tot gevorderd. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het hardlopen bent.

 

Een goede en bekende methode om rust in je hoofd te krijgen is Mindfulness. Bij Mindfulness leef je in het nu, volledige aandacht op het heden.

Dit is bij hardlopen ook en zeker in de vrije natuur, je bent continue bezig met het nu. Waar zet ik mijn voet neer, hoe loopt het pad, welke route neem ik. En dan daarbij ook nog genieten van de omgeving, de natuur, dieren en uitzichten. En laten we de elementen niet vergeten, regen, wind of juist een heerlijke zon.

Dus heb je last van stress? Geen energie of slaap je slecht? En wil je juist meer gaan bewegen maar hou  je niet van het “saaie” hardlopen op de weg? En je hebt liever een op een begeleiding? Dan is het Mindful Run 1: programma helemaal geschikt voor jou! Neem contact voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Mindful Run 1:1 programma

375
00
voor 5-weekse programma
 • In 1 op 1 sessies (5 sessies van 1,5 uur) gaan we samen de duinen in om te genieten van de mooiste plekjes
 • Door middel van bewegen (hardlopen of wandelen) en verslaan van de elementen verlagen we je stress en verhogen we juist je energieniveau
 • We doen onderweg meditatie en ademhalingsoefeningen om de rust in je lichaam en hoofd op te zoeken
 • Weer of geen weer, we gaan naar buiten. Alleen bij onweer wordt de training verzet
 • Na het volgen van het 5 weekse programma kunnen er vervolg sessies ingepland worden voor 50 euro per uur
 • Dit programma kan ook in 4 weken met sessies van 45 minuten worden gegeven. Je krijgt dan minder oefeningen en kosten zijn dan 145 euro
 • Bij dit pakket krijg je het Compleet hardloop coach pakket met 25% korting!

Mindful Run programma's voor bedrijven

Als bedrijf wil je graag dat je medewerkers gezond, fit en in balans zijn. Daarom is een Mindful Run workshop de perfecte activiteit om in te zetten voor jouw medewerkers. De workshops blijven lang in het geheugen van mensen, omdat wij mindfulness brengen op een nuchtere en leuke manier. Naast veel inzichten gaan de medewerkers weer met volle energie aan het werk. 

Echt een natuurlijke booster voor je algehele gezondheid zorgen voor minder stress en meer energie!

Open chat
1
Hi hardloper, tof dat je mijn site hebt gevonden! Neem hier contact met me op als je een ook een persoonlijk plan wilt hebben!